dimecres, 9 d’abril del 2014

Tastet de Lleure "Grup Teatral BAT"


El passat divendres dia 4 d`abril a les 11:00h del matí, varem sortir del Palau dels Marquesos en direcció al Polígon industrial Riambau, per tal de visitar l'Agrupació teatral BAT (acròmin de Benèfica Agrupació Teatral).

Un cop allà, va rebre'ns molt amablement el senyor Francesc Florensa, que és l`actual Secretari de l'Agrupació, a banda que és, també, la persona que prèvia sol·licitud de crèdits bancaris, va construir ell mateix, pam a pam amb les seves mans aquell local.
El senyor Florensa va preguntar-nos que de quina associació o entitat veníen, i nosaltres li diguerem que  veníen de l`Associació Alba.

Al cap d`una estona arribà la nostra estimadísima Teresa Robert, actual Presidenta de la BAT. Aleshores ens digué que què volíem saber de la BAT, però com que ningú no gosava a preguntar res, doncs va començar explicant-nos la història de l'agrupació.

Va començar dient que, enguany al mes de juny, la BAT celebrarà el seu 61è aniversari(fou fundada l'any 1953). L'agrupació nasqué d'una parella d'Acció Catòlica i que als principis tant els assaigs com les obres de teatre es feien per separat, homes amb homes i dones amb dones.
El primer Director que tingué la BAT, fou el senyor Josep Morera i Gassó.

Actualment l'agrupació està formada per un grup de 324 socis (des d`un nadò de 2 mesos fins a un senyor de 92 anys)
La part artística consta de 4 grups:
1. GRUP COCTELERA
2. GRUP DIABLES// GRUP DE TAMBORS DELS DIABLES
3. GRUP BATUKA
4. GRUP DE TEATRE (El més important segons va dir la Teresa Robert).

La primera obra de teatre que varen representar fou: "D'AQUESTA AIGUA NO EN BEURÉ".
Aleshores ens ensenyaren la Secretaria, on hi tenen exposades diverses fotos ( la del M.H. Expresident de la Generalitat de Catalunya, Sr. Jordi Pujol) i tots els trofeus que ha guanyat el grup de teatre en diferents concursos.

També ens portaren una mena de magatzem enorme on hi guarden tot el vestuari per les diferents obres teatrals, i també mobiliari (llits, armaris, cadires, taules, sofàs...), així com també ens deixaren veure el lloc on tenen tot el tema il.luminació (focus) i les instal.lacions elèctriques (cables) , que per raons de seguretat està ubicat en una petita habitació tancada amb clau.
Una de les coses que més ens impactà a tots nosaltres, foren uns armaris on hi guarden...
1200 obres de teatre!! totes elles molt ben classificades per gènere i amb una numeració correlativa.
El Senyor Florensa ens explicà una petita anècdota però graciosa a la vegada.Resulta ser que en una de les obres que havia de representarla BAT, en una de les escenes, un dels actors havia de fer-li...UNA ABRAÇADA a una de les actrius, però comque prèviament el senyor bisbe Mons.Tarancón havia anunciat la seva presència per veure l`obra, doncs la parella no sabia com fre-se l`abraçada perquè no li resultès un acte escandalós al bisbe Tarrncón.
Bé, doncs com varem poder, se`n sortiren prou bé de l`acció i un cop acabada l`obra el bisbe se n`ana a trobar l`actor i l`actriu en questio i els hi digue:ja sé que sóu actors de teatre, però siusplau, per la propera vegada, lo de la abraçada, feu-ho bè (directa i literalment traduit al castella).
Desprès ens obsequiaren amb un pica-pica d`allò més assortit i exquisit tot a base de galetes,palmeres de xocolata,patates,croissants,...
Abans de marxar, ens digueren dues coses:

1.El dia 26 d`abril hi haura un concurs de batukada, que anirà passant per tots els carrers de Tàrrega i que cloura a l'Àteneu , i que a la nit hi haurà un concert del grup NARAINA.
2.Estem convidats el proper dia 29 de juny al teatre Ateneu de Tàrrega a veure l `obra teatral "QUAN ELS RECORDS PARLEN".

Des del Servei de Salut Mental de l`associació Alba volem donar les gràcies tant al senyor Francesc Florensa, com la Teresa Robert, per totes les atencions i l`estona tant agradable que varem passar amb ells.