dimecres, 23 d’abril del 2014

Feliç Diada de Sant Jordi a tothom!!!

Des del Servei de Salut Mental de l'Associació Alba, volem desitjar a tots els seguidors i seguidores del nostre blog i fent extensiu aquest desig a tot Catalunya, una molt feliç diada de Sant Jordi.

Breu història de Sant Jordi:

Nascut a Diòspolis, Palestina l'any270, i mort com a màrtir l'any 303 per no voler abjurar de la seva fe, fou un militar romà c onvertit al cristianisme. Els seus pares foren Geronci, un oficial romà de Capadòcia destinat a Diòspolis (actual Lod -Israel-). Allà en geronci es casà amb una jove local anomenada Policrònia i del matrimoni en resultà un fill, Georgios (en català, Jordi).

A Sant Jordi se'l coneix per la seva llegenda amb un drac. Aquest drac es volia menjar la preciosa donzella Cleodolinda. Aleshores Sant Jordi muntant un cavall blanc el va derrotar i li donà a la princesa per que se l'endugués. En arribar al poble, la gent va acabar de rematar el drac i de la sang aquesta fera en brollà un roser amb unes roses molt i molt vermelles. D'aquest roser Sant Jordi en collí una i li regalà a la formosa princesa.



 


Senyor sant Jordi,
patró,
cavaller sense por,
guarda'ns sempre
del crim
de la guerra civil. (bis)
Allibera'ns dels nostres
pecats
d'avarícia i enveja,
del drac
de la ira i de l'odi
entre germans,
de tot altre mal.
Ajuda'ns a merèixer
la pau
i salva la parla
de la gent
catalana.
Amén.
(Pregaria de Salvador Espriu)
(Música de Francesc Vila)