dimecres, 9 d’abril del 2014

Bunyols de Quaresma

Ahir vam realitzar uns bunyols boníssim, us deixem la recepta per si us ve de gust fer-los.


BUNYOLS DE QUARESMA
Ingredients :  (per a 4 persones )

  • 2 ous 
  • 100 grs de farina 
  • 75  grs de mantega 
  • 125 grs de llet 
  • 1 mica de sal 
  • Essència de Taronja 
  • Oli de girasol 
  • Sucre llustre 
  • Un sobre de llevadura
Preparació : 

  • Posa en una cassola la llet amb la mantega i la sal.
  • Quant comenci a bullir es retira del foc, i s'hi afegeix la farina t d'una sola vegada, afegir-hi l'essència de taronja i posar-ho de nou al foc. Remoure amb una cullera de fusta fins que es faci una bola compacta i seca. Apagar el foc i retirar la cassola.
  • Deixar refredar uns minuts i ficar els ous d'un en un de tal manera que fins que no estigui integrat el primer no es fica el segon.
  • Posa a calentar a foc mig abundant oli de gira sol en una paella
  • Amb l'ajuda de 2 culleretes posar la pasta a la paella i s'aniran formant els bunyols, l'oli ha d'estar molt calent. 
  • Col·locar sobre un paper absorbent i quant estiguin freds arrebossar amb sucre.



Text: Mariona Boldú
Fotografies: Pilar Malé