dimecres, 20 de gener de 2016

Cus-Cus amb Carn i Verdures

Ahir dimarts al Taller de cuina varem fer Cus-Cus, que és un menjar típic marroquí, va quedar molt bo, ús deixem la recept:

CUS-CUS DE CARN

Ingredients :
  • Cus-cus
  • vedella o Porc o Pollastre per fer estofat 
  • Caldo de Carn ( Bric )
  • Cigrons de verdures 
  • Carabassa 
  • Carbassó 
  • Ceba
  • Pebrot
  • porro
  • tomàquet
  • patata 
  • Pastanaga
  • julibert
  • l'All
  • vi 
  • Herbes Marroquines (pot )  

Elaboració

  • Pelar i Tallar les Verdures amb trossos una mica grans, posem al foc una cassola amb el Brou o Caldo posem les verdures la Carabassa, el carabassó, la pastanaga i la patata deixem bullir fins que estigui tendre.
  • Posem una altre caso  al foc amb una mica d`Oli posem la carn tallada i rostim anem remenant perquè no s'enganxi quan estiguin fet retirem de la cassola i aprofitem el mateix oli per fer el sofregit
  • Posem primer el pebrot i remenem una estona després i posem la ceba i el porro continuem remenant perquè no s'enganxi per ultim i posem el tomàquet quan estigui fet posem la carn una mica de Vi les Herves Marroquines i el caldo de les Verdures i el Brou o deixarem bullir fins que estigui la car tendra

Per fer el Cus- cus 

Posem a Bullir mig litre d' aigua amb una mica d'oli quan estigui bullin parem el foc. Posem mitg Kilo de Cus-cus remenem i deixem reposar fins que absorbeixi l'aigua. Per ultim  posem mantega i remenem sense grumolls remenem fins que el cus-cus quedi suelto sense grumolls.

A l'hora de servir posarem  primer al plat el Cus-cus les verdures els cigrons i la
carn








1 comentari:

Olga ha dit...

El plat de cus-cus amb carn i verdures és un plat que vam el·laborar fa uns dies.
Va esser un plat, una mica especial ja que vam menjar cus-cus que és un menjar marroquí que es força bo, barrejat amb bocins de verdures patates i pastanagues entre altres i també bocins de carn i es fica el curri .
És fica el curri pel damunt.
Es força bo.
Jo personalment el curri no l´havia tastat mai.