dimecres, 4 de març del 2015

Mans Unides Tàrrega

El passat dia 26 de febrer, vàrem anar a visitar l'Associació Mans Unides de Tàrrega i en arribar ens va rebre la seva coordinadora, la senyora Àngels Salgado, juntament amb tres voluntàries i mossèn Josep Ma. Vilaseca.


Mans Unides és una Organització No Governamental de caire religiós i la principal missió és la d'ajudar als països subdesenvolupats, principalment de l'Àfrica, Àsia i Amèrica Llatina.

Al principi de la visita, ens varen passar un vídeo informatiu de diferents projectes a l'Àfrica amb testimonis. 


Els podem consultar a www.mansunides.org. També els podem trobar al facebook, twitter, youtube i instagram.

Aquesta organització a nivell de Catalunya és present en 10 bisbats, a l' igual que també hi és present a la resta de l'estat espanyol des de fa 56 anys. A nivell mundial, Mans Unides està present en més de 50 països.

A nivell local (Tàrrega), Mans Unides organitza actes solidaris  com per exemple berenars solidaris (tenen un preu de 5 €/persona), sopars solidaris (recentment se n'ha fet un a base de pa amb oli i poma i el preu és el que cadascú pugui aportar) i tots els diners recaptats serveixen com a fons per ajudar a la causa.

També disposen d'una Botiga de Comerç Just, ubicada a la Plaça Major de Tàrrega (enfront mateix de la Parròquia Santa Maria de l'Alba), la qual roman oberta des del 13 de desembre fins el 5 de gener, on s'hi pot trobar cafè, galetes, bijuteria... tot productes de preu just. Se n'hi diu de comerç just perquè no hi ha explotació laboral infantil i les persones que hi treballen  reben un sou just.

Aquesta organització rep subvencions de part de l'Ajuntament de Tàrrega el qual destina  menys d'un 0,7% del pressupost municipal.

A Tàrrega hi ha uns 200 socis els quals col·laboren amb quotes voluntàries, és a dir, que tothom dóna el que pot. Els diners que recapte Mans Unides de Tàrrega s'envien a la Central de Solsona (ja que Tàrrega pertany a aquest bisbat) i des de la Central els reparteixen segons les necessitats.

En aquests moments Mans Unides té 3 projectes (2 al Camerun i 1 al Congo) i el cost d'aquests projectes és de 161.264 €.

L'origen del nom MANS UNIDES és la unió de tots els éssers humans (representa que tothom hi té cabuda, que és indiferent el color de la pell, la cultura i l'ètnia.

Al finalitzar la visita ens varen oferir unes galetes i ens vàrem fer una foto de grup.


Agraïm la visita i bona rebuda, especialment de la senyora Àngels Salgado i al senyor Rector Mossèn Josep Ma. Vilaseca.





2 comentaris:

Àngels ha dit...

Us felicito per la vostra web, doneu amplia informació de les vostres activitats i teniu informats als qui us visiten.
Ànims i endavant.

Grup de Mans Unides Tàrrega

Unknown ha dit...

Bon dia Àngels. Què tal? Moltes gràcies pel comentari que heu fet del nostre web. La veritat és que ens esforcem setmana darrera setmana per tal de que tothom que vulgui seguir-nos al bloc, n'estigui assabentat a temps real de totes i cadascuna de les activitats que realitzem el grup d'usuaris/àries del Servei Pre-Laboral
Ens n'alegrem que us hagi agradat el nostre web.
Fins una propera icasió, salutacions.