dimecres, 6 de novembre del 2013

Cake de Olives

El passat 15 d'Octubre amb la voluntària Lea, vàrem fer un Cake d'Olives.Us deixem la recepta per si el voleu fer a casa, és molt fàcil.

Cake d'Olives

Ingredients:
  • 50 gr d'olives negres desossades
  • 150 gr d'olives verdes desossades o amb os
  • 150 gr de farina de blat
  • 2 ous
  • 12 dl de llet
  • 4 c soperes d'oli d'oliva
  • 2 c de cafè de sucre en pols
  • 1 c de cafè de sal
  • 1/2 C de cafè de pebre mòlt
  • 1 c de cafè de llevadura
  • 20 gr de mantega pel motlle
Estris:  un motlle - cake

1.Preparació

  • Preescalfar el forn a 180º.
  • Sucar amb mantega un motlle de 20 cm de llarg, després espolsar-lo amb farina.
2.Barreja

  • Trencar els 2 ous en un recipient i afegir la c. de cafè de sal, la 1/2 c. de cafè de pebre i les 2 c. de cafè de sucre.
  • Remoure amb una batidora fins obtindre un líquid clar.
  • Afegir els 12 cl de llet i les 4 c. soperes d'oli d'oliva.
  • Utilitzar de nou la batidora o remoure bé una altra vegada.
3. Barreja del farcit

  • Afegir aquesta preparació els 150 g de farina i la c. de cafè de llevadura química.
  • Ajuntar tot amb l'ajuda d'una espàtula.
  • Afegir les olives sense os.
  • Barrejar bé la pasta.
4. Cocció

  • Abocar la preparació a un motlle untat amb mantega i posar al forn.
  • Baixar la temperatura del forn a 160 º.
  • Deixar coure durant 40 minuts supervisant; ha d'unflar-se i dorar-se.
  • Comprovar amb la punta d'un ganivet si de dins està fet.
5. Treure del motlle

  • Quan surti del forn, esperar 5 minuts abans de treure del motlle.
  • Deixar arrefredar.
  • Es pot menjar fred igualment al dia següent.