dilluns, 15 de juny del 2015

Pastís de Iogurt i Poma

Dimarts al taller de cuina, aprofitant que ens van regalar unes pomes, varem fer un pastís de poma i iogurt que va quedar molt bo, a continuació us deixem la recepta: 

Pastís de Iogurt i Poma (per a 4 persones)

Ingredients :

  • 1 iogurt natural
  • El pot del iogurt ens servirà com a mesura als següents ingredients
  • 1/2 mesura de sucre
  • 1 mesura d' Oli
  • 3 mesures de farina 
  • 3 ous 
  • 1 sobre de llevat Royal 
  • La pell d'1 llimona 
  • 1 Poma

Preparació:

Aquest és un pastis molt, però molt fàcil de fer. No té cap mena de complicació i els ingredients els podem trobar amb facilitat a la nostra cuina, així que en qualsevol moment tindrem una bona excusa per prepara-lo .
 En menys de mitja hora ja estarà llest i només haurem d'esperar que es refredi.

Primer de tot, preparem el forn per tenir -lo ben calent per quan haguem de posar al forn el pastis ( 180 º uns 10 minuts abans ).
Per preparar la massa dels pastis, agafem un bol i col·loquem tots els ingredients: el iogurt,
 el sucre, l' oli, la farina, els ous ( s' han de tirar sencers ), el llevat i la pell de la llimona ( que
prèviament hem ratllat de manera que molt fineta i en trossos molt petits ) .

Remenem bé tota la pasta fins que quedi homogènia ( també ho podem fer amb l' ajuda de la batedora ).

Agafem un motlle i l' untem amb mantega ( base i parets ). Hi avoquem tota la massa del pastís de manera que quedi ben repartida per tot el motlle.

Agafem la poma, la pelem i la tallem a quarts. Tres dels quatre quarts els tallem a trossos grans i els tirem a dins la massa que hem preparat abans . L'altre quart el tallem a rodanxes fines i les reservem per a més endavant.

Posem el pastís al forn. Anirem vigilant que pugi bé . Quan el  pastís porti una estona al forn i la
part superior ja hagi agafat consistència, col.loquem les rodanxes de poma a sobre .Al cap d'uns 20 o 25 minuts ja podem punxar el pastís per comprovar que estigui cuit per dins.

Quan el pastis estigui llest, el traiem del forn i li tirem per sobre una mica de sucre.

Finalment, deixem que es refredi bé abans de menjar-lo.