dimecres, 29 de febrer del 2012

Taller de Cuina Pudin de Poma i Caramel

El passat dilluns 27 de Febrer vam realitzar un  Puding de Poma i Caramel.
Els cuiners vam ser: El Sisco, la Pilar, la Mariona, el Manolo, la Gràcia, les voluntàries Susi i Ioana i la monitora Pilar.

Us deixem la recepta i les fotografies corresponents:

PUDING DE POMA I CARAMEL.
 Ingredients:
  • 1'5 kg de pomes acides 
  •  100 grs de sucre en pols
  •  3 ous
  •  1 mica de canyella en pols
  •  15 gr mantega
  •  4 cullerades soperes de Sucre en pols
  •  2 cullerades soperes d' aigua
Preparació: 
  • Precalentar el Forn a 180º.00
  • Posar les 4 cullerades soperes de sucre en pols i les 2 cullerades soperes d'aigua en una cassola petita i calentar fins que la barreja es transformi en caramel.
  • Untar un motlle amb mantega, i tirar-hi el caramel i escampar-lo bé per tot el motlle.
  • Pelar les pomes i partir-les en quatre trossos, després treure'n el cor i les llavors i tallar-les a làmines molt fines.
  • Tirar les pomes en una cassola grossa, afegir-hi un vas d'aigua i deixar coure a foc viu, remenant de tant en tant, fins que les pomes es transformin en un puré.
  • Tirar-hi els 100gr de sucre en pols i una mica de canyella. Barrejar-ho bé i deixar refredar.
  • Trencar els 3 ous en un bol i batre ràpidament.
  • Incorporar les pomes mentres anem remenant.
  • Posar la barreja al motlle i coure al forn a 180º uns 45 minuts.
Va quedar molt bona, tot i que cal dir, que porta força feina!!! i és una recepta llarga de fer.




















Fotografies realitzades per Mariona i Susi!!!!