dimecres, 3 de desembre del 2014

Dia internacional del discapacitat

Avui, dia 3 de desembre es celebra el dia internacional del discapacitat.

Ja des de l'any 1981 es celebra aquest dia, per destacar que les persones amb discapacitat som persones les quals necessitem més atenció que d'altres.

Tot i això, la part de salut mental, té bandes ben amples de possibilitats d'atenció. La majoria de persones amb problemes de salut mental necessitem medicació, aquest és el nostre principal suport d'atenció.

Tot i que es possible que en necessitem d'altres, nosaltres, persones amb discapacitat, demanem i creiem que és molt important que actualment sí puguem diferenciar-nos entre tots i conèixer els nostres valors. Cadascú per la banda que li toqui.   

Hem de ser conscients de que abans s'igualaven totes les persones amb discapacitat. Això donava fruit a que no es podia realitzar segons el que, persones com nosaltres volien. Per sort, actualment ja es pot realitzar una vida normalitzada i amb les necessitats que hom necessiti.



Airecel ajuda a la relació entre persones amb problemes de discapacitat a relacionar-se amb els companys amb les diferents activitats que es realitzen cada setmana.

Totes les activitats de l'associació Alba es realitzen per tal d'ajudar o millorar les possibilitats de, com jo, les persones amb malaltia mental puguem fer una vida més complerta i millor possible. 

Tot i que sembla que les igualtats han millorat, encara hi ha molt desequilibri i desigualtat entre drets. Ja sigui al treball, a les relacions socials o altri, hauria d'existir una major igualtat entre persones discapacitades i les que no.

Volem que l'estigma de les persones amb discapacitat i persones amb malaltia mental es trenqui. Per una nova valoració de les persones amb discapacitat, ara i sempre.