dimarts, 4 de març de 2008

L'esglesia d'avui

L'elecció del cardenal Rouco Varela com a president de la Conferència Episcopal Espanyola en la votació celebrada aquest matí ha suscitat comentaris pessimistes per part dels caps de llista catalans, excepte el Partit Popular.

Duran i Lleida (CiU) opina que no s'hi sent representat i que simpatitza amb altres línies episcopals, i que té per referència l'Església catalana. Joan Herrera (ICV) ha jutjat que la línia de Rouco és "la més salvatge, la més de dretes i la que està més allunyada de l'Evangeli".
Per la socialista Carme Chacón, és tracta d'ina mala notícia per a Catalunya perquè aprofundeix en la "radicalització que Rouco ja ha estat practicant aquests darrers anys". Joan Ridao (ERC) també ha lamentat l'elecció i ha demanat a l'Església catalana que es mantingui en una línia oberta.

Font: NacióDigital.cat

D'un temps cap aquí l'església catòlica espanyola a l'hora de prendre decisions sempre es decanta cap a les opcions més conservadores. En temes com l'avortament, l'eutanàsia, els drets dels homosexuals, el divorci, el matrimoni dels capellans, l'ordenació sacerdotal de les dones, les noves formes d'experimentació amb cèl·lules mare, que poden salvar moltes vides,... l'església opta pel passat i es posa d'esquena a la societat del segle XXI.
Espanya és un dels paisos que tracta millor l'església, en el sentit econòmic. La tenim polititzada i en manifestacions pels carrers i en la seva ràdio és de lo més extremista que et pots trobar.