dimarts, 30 d’octubre del 2007

Palestina i Israel

Els palestins podran tenir un estat propi?
Firmaran la pau amb Israel?
Tornarà Israel els territoris ocupats?
Tindrà Israel una nova guerra amb els seus veïns?
Ocuparà Israel tot Palestina i expulsarà els seus habitants?
Podran tornar a Palestina els refugiats?
Israel a la llarga sucumbirà davant els seus enemics?
Podrà Israel sobreviure sense l'ajuda dels EEUU?
Israel seguirà amb la seva política de fets consumats i anirà ocupant tos els territoris palestins que l'hi interessin. Els palestins, dividits no podran negociar la pau amb un Israel que no compleix els seus pactes.

6 comentaris:

Santi ha dit...

Jo crec que Palestina hauria de tenir un Estat propi,però amb això no crec que estiguin d'acord els israelians, el govern dels EEUU tambè recolza l'Estat d'Israel i dificulta aquesta alliberació palestina.

Anna ha dit...

Quantes preguntes i quant poques respostes!!!
De totes maneres penso que el que passa amb aquests països es una auténtica filigrana on es barregen varietat d'interessos.

joan ha dit...

Tens tota la raó, mentre els americans recolzaran els jueus, aquests no cediran el més minim. Els jueus no es retiraran dels territoris ocupats.

Unknown ha dit...

Crec que, per un costat, estem en un moment de relativa calma bèlica en comparació amb altres períodes pel que fa al conflicye entre els dos paisos.El que sembla,en canvi, de més difícil sol.lució i complexitat son les conseqüències que poden derivar de la proximitat, tant geogràfica com ideològica dels països veïns, que han fet sentir, especialment l'Iran, la seva total repulsa a l'estat d'Israel, arribant fins i tot al desig manifest de la seva aniquilació.

edelweiss ha dit...

Gracies pels bostres comentaris, espero que seguiu llegint aquet blog.

Josep ha dit...

Jo crec que Israel és un petit país, que va atacant als països de la vora, mentres els Estats Units els hi van subministrant les armes que a ells ja els interessa, hi també crec que costarà molt que arribi la pau.