dimecres, 13 de novembre del 2013

Xerrada sobre la Família i l'entorn envers la Salut Mental


El passat 8 de novembre es va fer una xerrada a càrrec de Mercè Torrentallé,que és pintora i escriptora. Va estar acompanyada de Silvia Sarri, psicòloga de l'Associació. L'acte el va cloure la Sra Josefina Bernades, Regidora d'Acció Social. Es va realitzar a la Biblioteca Comarcal de Tàrrega a les 19.30 h.

La xerrada tractava de la família i l'entorn envers la malaltia mental. Estava oberta a tothom i des d'Airecel va anar-hi un grupet.

La Mercè Torrentallé és de Ponts i té 3 fills i ha escrit 2 llibres: Esquizofrènia: Locura o realidad, esquizofrènia en primera persona.

Va explicar les seves vivències personals i parlava que la societat té molts prejudicis sobre les persones amb malaltia mental i ens sentim incompresos. És una persona molt valenta que s'ha anat autosuperant.

Quan tens aquesta malaltia et canvia totalment la vida i t'has d'adaptar a la nova situació anant a visites continuades a psiquiàtres, ajustos de medicació i ingressos hospitalaris si es precisa per poder estabilitzar-te.

A mi personalment la xerrada em va semblar molt humana i propera i explicada d'una manera molt senzilla i entenedora. Després hi va haver un torn de preguntes per si algú li volia preguntar alguna cosa.




Pilar Llobera Fabregat