Cake d'Olives
Ingredients:
- 50 gr d'olives negres desossades
- 150 gr d'olives verdes desossades o amb os
- 150 gr de farina de blat
- 2 ous
- 12 dl de llet
- 4 c soperes d'oli d'oliva
- 2 c de cafè de sucre en pols
- 1 c de cafè de sal
- 1/2 C de cafè de pebre mòlt
- 1 c de cafè de llevadura
- 20 gr de mantega pel motlle
1.Preparació
- Preescalfar el forn a 180º.
- Sucar amb mantega un motlle de 20 cm de llarg, després espolsar-lo amb farina.
- Trencar els 2 ous en un recipient i afegir la c. de cafè de sal, la 1/2 c. de cafè de pebre i les 2 c. de cafè de sucre.
- Remoure amb una batidora fins obtindre un líquid clar.
- Afegir els 12 cl de llet i les 4 c. soperes d'oli d'oliva.
- Utilitzar de nou la batidora o remoure bé una altra vegada.
- Afegir aquesta preparació els 150 g de farina i la c. de cafè de llevadura química.
- Ajuntar tot amb l'ajuda d'una espàtula.
- Afegir les olives sense os.
- Barrejar bé la pasta.
- Abocar la preparació a un motlle untat amb mantega i posar al forn.
- Baixar la temperatura del forn a 160 º.
- Deixar coure durant 40 minuts supervisant; ha d'unflar-se i dorar-se.
- Comprovar amb la punta d'un ganivet si de dins està fet.
- Quan surti del forn, esperar 5 minuts abans de treure del motlle.
- Deixar arrefredar.
- Es pot menjar fred igualment al dia següent.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada