dimarts, 6 de maig del 2014

Sortida Cultural a l'Associació de DONES ARREL de Tàrrega

El divendres de la setmana passada, 25 d'Abril, el grup de Salut Mental de l'Associació Alba vàrem  anar a visitar l`Associació de Dones ARREL de Tàrrega, ubicada als habitatges la plana, bloc2.

Varem sortir del Palau dels Marquesos a les 11:30h del mati aproximadament. En arribar al lloc de destinació,ens va rebre la Sra.Yagüe,que es l'actual secretària d'aquesta Associació.

El primer que va fer la Sra,Anna Victòria Yagüe, fou repartir-nos a tots i cadascú de nosaltres un tríptic explicatiu amb el programa d'activitats i alguns telèfons (mòbils i fixes) de contacte.

L'Associació de Dones ARREL de Tàrrega, fou fundada per un grup de senyores al mes de gener de 1993,ès a dir, ara fa 21 anys. La Sra.Anna Victòria ens va continuar explicant que Associacions de Dones n'hi han més, però que la més popular i coneguda és la ARREL.

Actualment, aquesta Associació de Dones, compta amb un total d'unes 280 membres (sòcies) que paguen una quota anual de 12 € i que el sistema de pagament és a través del Banc o també es pot fer en efectiu al mateix local social. La única condició que cal tenir per entrar a formar part d'aquest grup és el de ser dona.

La sòcia més jove que ha tingut l`associació al llarg de la seva història, fou una nena de 14 anys que li agradava molt pintar i "ARREL" li va donar aquesta gran alegria acceptant-la com una sòcia més(la mare d'aquesta nena també és feu sòcia). Aquest fet es produí fa uns 20 anys més o menys. Actualment hi ha sòcies de Verdú, Cervera i Anglesola entre altres.
Els paràmetres d'edat de les actuals sòcies oscil·len entre els 25 anys la més jove i els 90 i escaig anys la més gran però la franja d'edat amb major nombre de sòcies va dels 50 fins als 70 anys.

A la primera senyora que se li feu un homenatge,fou la molt entranyable, estimada i recordada Sra.Rosalia així com també a una cap dels Mossos d`Esquadra, a qui també se li feu un homenatge.
Des de la seva fundació l`any 1993, ja hi han passat tres presidentes: la primera ho fou durant 6anys,la segona 12,i l`actual que ja ho és des de en fa tres,la senyora Marta Torre (40anys).La Actual junta Directiva la formen un total de 12 membres.

Fa uns 2 o 3 anys varen fer una caminada al parc de Sant Eloi i després  tornaren cap al centre (local social) però  abans varen anar a visitar el Casc Antic de Tàrrega. Enguany volen repetir aquesta sortida al parc de sant eloi, amb esmorzar popular gratuït per a tothom qui s`hi apunti, però la visita posterior serà al Call Jueu de Tàrrega (visita guiada).

Per Santa Àgueda (5 de febrer) fan una "xocolatada" i l`any passat varem fer  un sopar i deixarem participar-hi als marits de les sòcies.
Cada dos anys fan una exposició de tot el que han fet al llarg de aquest període de temps.
Quan fan sortides son de caire cultural (visites a museus,a veure obres de teatre i concetrs de musica) i varen fer saber la mùsica preferida de les socies és el gospel.

El grup de manualitats el formen actualment unes 12 senyores mentrestant que el de ceràmica ,només 7 .
Fan cursets de cuina de nadal . Antigament, els feia un professional del ram, però ara els fan les
mateixes sòcies.
El taller de patchwork consisteix en cosir a partir de retalls vells de roba.
En el taller de pintura hi ha dues senyores que pinten :la senyora Pilarìn Barrio, actual sòcia número
2, i la senyora Dolors Cirera) . La senyora Pilarín Barrio fa gairebé tots els tallers i enguany celebrarà
el 77 è. aniversari.

Les cartes d`informació a les sòcies els hi envien per e-mail i les que no en tenen, doncs per correu convencional.
L'any passat varen celebrar el seu 20è. aniversari.

Moltes gràcies per la gran acollida que vam rebre, especialment a l'Anna Victòria.