dimecres, 29 de juliol del 2015

Sortida a Olot

El passat divendres 24 de juliol de 2015 vam anar a Olot un grup de persones de Salut Mental.

Vam anar a visitar la granja de la Fageda d'en Jordà.

La granja de la Fageda d'en Jordà compta amb prop de 500 vaques de raça frisona, 260 de les quals són vaques adultes per a la producció de llet, i la resta són vedelles joves o vaques que es troben en el cicle reproductiu.

La vaca frisona (de Frisia o Friesland, als Països Baixos) es distingeix pel seu color blanc i negre i perquè dóna molta llet.

La granja de la fageda d'en Jordà ha estat distingida l'any 2011 com la primera a nivell estatal en el rànquing d'índex de la vaca frisona.

El iogurt de granja es fa amb la llet de les pròpies vaques. La granja controla tot el procés, des del farratge fins les condicions de vida del bestiar. Amb una llet d'aquestes característiques, el procés productiu és molt més suau i raonable que el pot aplicar una gran indústria, que rep la llet de molts productors i l'ha de manipular per tal d'obtenir una manera estàndard. Per aquesta raó, el iogurt de granja és un producte d'una qualitat superior, tal i com s'aprecia en les seves propietats organolèptiques (textura, gust , grau d'acidesa).