divendres, 21 de novembre del 2014

Pastís Tatin

El passat dimarts, al taller de cuina vam realitzar un Pastís Tatin

Un troç del nostre pastís Tatin
 Pastís Tatin


S'explica que el pastís va ser creat per accident a l'Hotel Tatin a Lamotte-Beuvron, França el 1889.

L'hotel era regentat per dues germanes, Stéphanie Tatin (1838–1917) i Caroline Tatin (1847–1911).

Existeixen múltiples versions sobre l'origen d'aquest pastís, la història més acceptada explica que una badada d'Stéphanie Tatin va fer que es fessin massa les pomes i per no desaprofitar-les els hi van posar la pasta damunt i ho van posar al forn, després l'hi van donar la volta, amb el resultat d'aquest pastís tan conegut a la Cuina Francesa. 
A continuació podeu trobar la recepta per si us interessa provar de fer-lo a casa.
Pastís Tatín
Per a 12 persones
Ingredients:
  • 200 gr de sucre
  • una mica de canyella
  • 20 gr de mantega
  • 3 o 4 pomes
  • 1 cullerada de suc de llimona
  • 1 paquet de pasta de full
  • una mica de farina
 Preparació:
  • Escalfar el forn a 220º
  • En una paella posar el sucre, la canyella i la mantega.
  • A part pelem les pomes i les tallem a trossos. A continuació mullar-les amb el suc de llimona.
  • Afegir les pomes a la paella, on haurem posat el sucre, la canyella i la mantega i anar remenant.
  • Posar el resultat de la paella en un motlle per al forn i estirar damunt la pasta de full, de manera que quedi la barreja de sucre i les pomes a sota i damunt la pasta de full.
  • Coure al forn durant 12 minuts.
  • Quan el pastís estigui fet, deixar reposar i després donar-li la volta.
El pastís Tatin que vam realitzar, estava molt bo
Pastís Tatin