El passat dimarts, al taller de cuina vam realitzar un Pastís Tatin
Pastís Tatin |
S'explica que el pastís va ser creat per accident a l'Hotel Tatin a Lamotte-Beuvron, França el 1889.
L'hotel era regentat per dues germanes, Stéphanie Tatin (1838–1917) i Caroline Tatin (1847–1911).
Existeixen múltiples versions sobre l'origen d'aquest pastís, la història més acceptada explica que una badada d'Stéphanie Tatin va fer que es fessin massa les pomes i per no desaprofitar-les els hi van posar la pasta damunt i ho van posar al forn, després l'hi van donar la volta, amb el resultat d'aquest pastís tan conegut a la Cuina Francesa.
Pastís Tatín
Per a 12 persones
Ingredients:
- 200 gr de sucre
- una mica de canyella
- 20 gr de mantega
- 3 o 4 pomes
- 1 cullerada de suc de llimona
- 1 paquet de pasta de full
- una mica de farina
- Escalfar el forn a 220º
- En una paella posar el sucre, la canyella i la mantega.
- A part pelem les pomes i les tallem a trossos. A continuació mullar-les amb el suc de llimona.
- Afegir les pomes a la paella, on haurem posat el sucre, la canyella i la mantega i anar remenant.
- Posar el resultat de la paella en un motlle per al forn i estirar damunt la pasta de full, de manera que quedi la barreja de sucre i les pomes a sota i damunt la pasta de full.
- Coure al forn durant 12 minuts.
- Quan el pastís estigui fet, deixar reposar i després donar-li la volta.
Pastís Tatin |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada