dimecres, 2 de juliol del 2014

Visita a l'Associació Amics de l'Arbre de Tàrrega

El passat divendres 27 de juny, el grup del Servei de Salut Mental de l'Associació Alba de Tàrrega, vàrem anar a visitar l'Associació Amics de l'Arbre de Tàrrega.

Vàrem sortir del Palau dels Marquesos de la Floresta a les 11:15 del matí cap a l'Ermita de Sant Eloi on hi arribàrem a les 11:35h. Allà ens hi esperava l'actual President de l'Associació Amics de l'Arbre de Tàrrega, el senyor Jaume Aligué i Escudé, el qual ostenta el seu càrrec des de l'any 1998.

El Sr. Jaume ens va explicar que el campanar de l'Ermita del Parc de Sant Eloi té una alçada de 17 metres i que fou construïda pel Sr. Ton Roca.

Actualment l'Associació Amics de l'Arbre té uns 650 socis i que cadascun d'ells paga una quota anual de 15 euros.

Llavors vàrem començar una ruta guiada amb el Sr. Jaume Aligué i tot just enfront de l'Ermita hi trobàrem un estanyol que actualment serveix com a objecte ornamental i que antigament també tenia la funció de servir com a mitjà de reg dels arbres quan es sobresortia de l'estanyol. Vàrem  seguir caminant fins a arribar a un lloc on ens explicaren que a Sant Eloi hi havia 16 erals per tal de ventar el blat.

Com a anècdota ens explicaren també que la mare del President de la Generalitat Lluís Companys i Jové era filla de cal Jové de Tàrrega.

El recorregut continuà per visitar les diverses fonts cadascuna d'elles amb un nom diferent: Font del Congrés (1910) feta amb marbre de Carrara (Itàlia), Font de la Granota (1918) on s'hi pot veure la pedra commemorativa de l'Estatut de Sau inaugurada pel President de la Generalitat Jordi Pujol, Font de la Guitarra (1944/45) i que deu el seu nom a la seva forma de guitarra. 

Vàrem continuar caminant fins els 3 dipòsits d'aigua (actualment soterrats) i que es començaren a construir l'any 1922 i s'acabaren l'any 1928. Llavors vàrem veure una sèrie d'animals (cignes, oques, gallines...) i ens varen explicar que aquells animals els hi havien posat com a homenatge al Sr. Fèlix Rodríguez de la Fuente que tant i tant s'estimava la natura i els animals en particular. També hi havia 2 cignes blancs i 2 de negres. La visita acabà a la Font dels Escolars que data de l'any 2013.

Des del Servei de Salut Mental de l'Associació Alba de Tàrrega, volem donar les gràcies a l'Associació Amics de l'Arbre de Tàrrega i molt específicament al senyor Jaume Aligué i Escudé, el qual molt amablement i demostrant ser un grandíssim coneixedor de tot el relacionat amb la natura del Parc de Sant Eloi, ens va fer passar una estona molt i molt agradable.

MOLTÍSSIMES GRÀCIES I FINS UNA PROPERA OCASIÓ!!!