dimecres, 9 de juliol del 2014

Visita Associació Cultural Guixanet

El passat dilluns 7 de juliol, vam anar a visitar l'Associació Cultural Guixanet que promou la Cultura Popular catalana i les festes de Catalunya.

Aquesta associació la formen 100 persones i no paguen cap quota.
L'Associació Guixanet es va fundar l'any 2003 per promoure l'ús social del català mitjançant la festa del Correllengua a Tàrrega.
D`aquesta Associació pot formar part totes les persones que vulguin.

Han fet sortides a Hungria, Luxemburg, Cracovia i Budapest. Per tal de promoure la cultura catalana per tot Europa.
També han guanyat diversos premis entre altres: El premi culturalia del centre cultural de Tarrega el novembre del 2013, premi Adifolk i la medalla de la ciutat de Budapest.
Lo Guixanet té un grup propi de grallers que es diu "Els grallers de la barra".

L'Associació la formen 100 persones cadascuna porta una cosa diferent, hi ha gent que porta el tossino, les noies que ballen els arquets, el ball de l`Àguila, els caballets, els nans, hi ha gent que fa de secretari, de tresorer....

Lo Tossino es un cap gros que es molt simpàtic i atrau molt, tant a la gent gran com als nens, que sempre si volen fer fotos.
El porten dues persones.
Surt sempre per la festa major, concretament la nit del taratot i el corretossino, pel tio solidari i corpus.

Ens va agradar molt la visita que vam fer, especialment tota l'explicació que ens va fer l'Albert, que des d'aquí li volem agrair i donar les gràcies! també vam tenir temps de probar-nos els caballets. Mireu les fotos.
MOltes gràcies!!!!
















Pilar Llobera i Antoni Pascuet