dimecres, 23 d’abril del 2014

Celebració de la mona a Verdú

El passat divendres, dia 11 d'abril, el grup de Salut Mental, vàrem anar a Verdú per tal de celebrar anticipadament el dilluns de Pasqua (el dia de menjar la mona). 

Havíem quedat al Gat del Rosal a les 10:00 h. del matí. Aleshores, els qui vulguessin, podien anar a esmorzar perquè la sortida cap a Verdú estava prevista als voltants de les 11:00 h. del matí. 

A les 11 i escaig va marxar del Taller Alba un grup que volia anar-hi caminant amb l'Anto i la Malé, i al cap d'una estona, en arribar l'Anna Salla al Taller Alba amb una de les furgonetes, carregà un grup d'usuaris, i l'altra furgoneta la conduïa la Yolanda Esqueta, amb la resta del grup.

La Begonya Soler, hi anà amb el seu cotxe particular, així com també la Maria Mera, la Isabel Valencia i l'Anton Garriga que vingueren amb els seus respectius cotxes.

En arribar al "merendero" de Verdú, vàrem muntar les taules, posar les cadires, i vàrem estar jugant una estona, uns al futbol, altres a bàdminton, amb lesió inclosa (el Xavier Maneja en una "jugada" que més ben dit en podríem dir una "aterrada" espectacular, mestrestant jugava bàdminton amb l'Anto Serret, va relliscar amb les pedres del terra i va caure irremediablement, fent-se rascades i pelades al colze dret). Aleshores fou traslladat a una de les furgonetes on se li practicà una cura a base d'aigua oxigenada.

Després vàrem ubicar-nos a la taula i vàrem començar a fer el "pica-pica" i, mestrestant, esperàvem que arribessin amb els pollastres. Aleshores vàrem dinar i en acabar vàrem menjar mona, i per tal d'amenitzar la vetllada, vàrem cantar cançons però sense oblidar-nos de les imitacions de companys i companyes, i també explicàrem alguns acudits.

Climatològicament parlant, vàrem gaudir d'un dia amb molt de sol, molta calor i tothom anava cercant les ombres per tal de no agafar una insolació.
Ens ho vàrem passar genial. Als voltants de les 15:35 h. vàrem recollir-ho tot, ho vàrem carregar les furgonetes i vàrem reemprendre el camí de tornada cap a Tàrrega. El final del trajecte fou el Taller Alba, on hi vàrem deixar les furgonetes, un cop baixat tot i endreçat al seu respectiu lloc.

















Text: Xavier Maneja i Agustí Vilapensi
Fotografies. Equip Salut Mental