dimecres, 20 de febrer del 2013

Sortida al Ranxo de Ponts

Dimarts 12 de Febrer, un grupet de Prelaboral i Airecel vam anar a Ponts a la festa que celebren del Ranxo.
Aquesta festa és celebra cada dimarts de Carnaval, i l'objectiu és fer com una mena d'escudella gratuïta per a tothom que en vulgui. Aquesta festa, antigament la feien per donar aliment a la gent pobre i ha anat passant d'any en any, actualment el dilluns abans es passa de casa en casa, amb una comparsa a recollir els aliments que la gent dona per a fer la famosa escudella, "El Ranxo", d'aquesta recollida que és fa els dilluns se'n diu "Lali-Lali" on és canta la cançó del "Lali-Lali" i els veins surten al balcó i van llençant el que donen per fer el Ranxo. És una festa molt estimada per a tots els veins del poble.

Nosaltres ens ho barem passar molt be, primer varem anar a fer un beure tota la colla i després vam passejar per el llarg passeig on fan "El Ranxo" vam poder veure com remenaven les cassoles i també vam donar un llarg tomet per tot el mercat que hi havia, amb moltes parades.
Ens vam trobar a una antiga companya la Rosita, i també a la mare d'una monitora.
Després la Iolanda, el Manolo i la Pilar, van anar a fer cua per agafar el Ranxo, i després entre tots el vam menjar, ens va agradar molt i estava bonisim, tret d'algun "llepa-fils" que no en va tastar.
L'Any vinent i volem tornar!!!