dijous, 8 de novembre del 2012

Taller de Cuina

  • Quina recepta de cuina es va realitzar?
Pasta amb xampinyons, Truita de l'hort i Macedonia amb iogurt.
  • Quin dia la varem realitzar?
El 27 d'Octubre de 2012
  • Qui va realitzar la recepta?
La Mariona, La Teresa, La Pilar Ll, L'Anton, El Xavier i la Yolanda.
  • Quina recepta varem fer?
Pasta amb Xampinyons:
  • 300 gr de macarrons
  • 1/2 kg de xampinyons
  • 2 dents d'all
  • oli d'oliva
  • 50g de formatge ratllat
  • Una miqueta de julivert fresc
  • sal i pebre al gust.
Preparació:
  • Posem una cassola al foc amb força aigua fins que bulli, tirar-hi sal i posar-hi la pasta, nosaltres vam posar-hi macarrons. Courel's i passar-los per un colador i deixar que marxi tota l'aigua.
  • Netejar bé els xampinyons i tallar-los a lamines. Pelar els alls i partir-los per la meitat. Netejar el julivert i picar-lo finet.
  • Calentarem tres cullerades d'oli en una paella i afegirem els alls fins que comencin a daurar-se, afegir-hi els xampinyons, saltejar-los durant 5 minuts i afegir-hi sal i pebre.
  • Acte seguit hi afegim el julivert picat i la pasta, ho coiem tot junt durant un o dos minuts perquè tot agafi gust. I ja estarà llest per servir.
Truita de l'hort
  • 6 ous
  • 200 g de carbassa
  • 2 cebes
  • 1 porro
  • Una culleradeta de julivert picat
  • Oli d'oliva
  • sal i pebre
Preparació:
  • Pelar la ceba i picar-la. Netejar el porro i tallar-lo finet. Pelar la carbassa, eliminar les llavos i tallar-la a daus.
  • Calentar quatre cullerades d'oli en una paella i fregir la carbassa durant cinc minuts. Afegir-hi la ceba i coure fins 8 minuts. Incorporar per ultim el porro i seguir coient durant dos minuts. Afegir-hi sal i el pebre i remenar. Un cop estiguin totes les verdures fetes les reservem.
  • A part trenquem els ous i els batem amb sal. Hi afegim les verdures i barregem, afegim la mescla en una paella amb una mica d'oli, quant estigui feta d'un costat la girem amb l'ajuda d'un plat, deixem que es faci l'altre costat i retirem.
Macedonia de Iogurt
  • 2 platans
  • una llimona
  • 2 iogurts naturals.
  • dos cullerades de mel
  • una cullerada de sesàm
  • una rameta de menta
Preparació:
  • Netejar la llimona, secar-la i ratllar la pell. Tirar la mel en una olleta petita i posar-ho al foc. Calentar lleugerament, fins que es quedi liquid. Passar-la en un bol, afegir-hi els iogurts i la ralladurs de llimona i barrejar molt bé fins que quedi una mescla llisa i cremosa.
  • Talla tota la fruita a trossets i exprimeix la llimona. Quan aquest estigui exprimida barreja-la amb la fruita. Barreja la fruita amb el Iogurt.
  • Torrar el sesàm en una paella a foc lent, i quan estigui es reparteix per damunt de la barreja de iogurt i fruita.