dimecres, 24 d’octubre del 2012

Taller de Cuina

  • Quina recepta de cuina és va realitzar el dissabte ?
          Ensaladilla Russa i després Pit de Pollastre Arrebosat amb Samfaina.
          I de postres una poma.
  •  Quin dia la varem realitzar ?
          Dissabte 20-10-2012  
  • Qui va realitzar la recepta ?                                                                                                 
          Érem el Miquel Àngel, la Raquel, la Pilar, el Xavier, l'Anna, el Ton i la Mariona.
  •  Quina recepta varem fer?
           Ensaladilla Russa:
           Ingredients : 8 Patates
                                9 Pastanages
                                1/2 Kg de pèsols
                                7 ous durs
                                3 llaunes de tonyina
                                200g de pernil dolç
                                1 Pot de olives farcides
                                14 espàrrecs
                                Maionesa
           -----------------------------------------------------------------------------------------
           Per  la  Maionesa
           Ingredients: 2 Ous
                               100 ml. de oli  d' oliva
                               100 ml. oli de gira-sol

           ------------------------------------------------------------------------------------------

           Elaboració:  pelem i tallem totes les verdures a daus, les bullim juntament amb 
                               els pèsols, escorrem les verdures i les refredem. Tallem els ous a daus,
                               el pebrot a tires, les olives les tallem a lamines i el pernil dolç a daus.
                               Barrejem tots els ingredients afegint-hi  la tonyina, els esparrecs i el pebrot
                               per decorar.
           -------------------------------------------------------------------------------------------
           Fem la maionesa : posem dos ous al pot de triturar, afegim  una miqueta d'oli de gira-sol
                                      i la sal, amb el turmix a baixa velocitat barregem mantenint el turmix
                                      a baix i anem pujant fins que abssorbeixi l'oli.
                                      Si en volem fer mes quantitat afegim a poc a poc més oli.




           ---------------------------------------------------------------------------------------

           Pit de Pollastre Arrebossat amb Samfaina
           Ingredients: 3 Pebrots
                               2 Albergínies
                               3 Carbassons
                               3 Cebes
                               1 Pot de tomàquet fregit
                               3 Ous
                               Pa ratllat
                               Formatge a talls
                               Oli
                               Sal
                               6 Pits de pollastre filetejats.

           ----------------------------------------------------------------------------------------
           Elaboració:
           Netegem les verdures, les tallem a daus i les fiquem a la cassola amb oli.
           Posem les verdures amb aquest ordre: ceba, pebrot, carbassó i finalment l'albergínia.
           Quan ja tenim les verdures fetes posem el tomàquet i salem.
           En un plat batem els ous i en un altre plat posem el pa ratllat; aquests plats són per arrebossar
           els pits de pollastre que muntarem així: agafem un tall, tallem un tros de formatge i el posem
           a sobre del tall. Tapem el formatge amb un altre tall i l'arrebossem primer per l'ou i deprés
           pel pa rallat i el fregirem.



















            Observacions:
            El bocí de formatge millor que no surti del tall, si surt  l'oli de fregir ens esquitxirà

                                                             Bon Profit!!!