dijous, 31 de març del 2016

Pollastre Agredolç amb Pinya

Dimarts 29 de Març,  al taller de cuina varem fer  "Pollastre agredolç amb pinya" a continuació us deixem la recepta.

Pollastre Agredolç am Pinya:

Ingredients ( per a 6 persones):
  • 1 Kilo de pit de pollastre 
  • 2 rodanxes de pinya en almivar
  • 1 got de suc de la pinya en almivar
  • brou de pollastre
  • 2 pebrots verds
  • 2 pastanagues
  • una ceba
  • pebre negre 
  • oli de oliva
  • vinagre de vi
  • salsa de soja
  • maizena
  • salsa vinagreta: (Una cullera de Maizena, quatre culleres d'oli, 3 culleres de vinagre, una cullerada de salsa de soja)

Elavoració :

  • Rentem  i tallem el pollastre, 
  • Tallem el pebrot a quadrets
  • Pelem i tallem la pastanaga
  • Tallem la ceba a trossos.
  • Colem el suc de la pinya i el posem en un got i reservem. 
  • Posem una cassola al foc amb un bon raig d'oli a escalfar, hi posem el pollastre i el rostim, li posarem sal i pebre. Quan estigui daurat li afegirem la pastanaga, el pebrot i la ceba i remenem uns 10 minuts. 
  • Afegirem el brou de pollastre i el suc de la Pinya, deixarem bullir fins que el suc quedi reduit a la meitat .
  • Ara prepararem la vinagreta, una cullera gran de soja, 3 de vinagre, quatre d' oli, una  de maizena, que ens farà lligar la salsa, ho remenem bé perque es desfaci bé la farina de blat de moro.
  • Tallem 2 rodanxes de pinya a dauets .
  • Quan el pollastre estigui cuit ja hi podem incorporar la vinagreta, deixem coure 5 minuts i retirem.


També vam realitzar Amanida mixta per acompanyar.

Amanida Mixta:

  • Amanida mixta 
  • ceba
  • olives
  • tonyina
  • ou dur