dimecres, 28 de gener del 2015

Festa dels Tres Tombs de Tàrrega 2015

El diumenge dia 25 de gener de 2015 a Tàrrega es va realitzar la Festa dels Tres Tombs de Sant Antoni Abat.

Es rememora les tasques antigues del camp i s'homenatja a la pagesia.

El moment emblemàtic de la festa que honora el patró dels traginers s'inicià cap a dos quarts d'una del migdia, amb la benedicció a la plaça de Sant Antoni, tot seguit, els participants es van adreçar a la plaça del Carme, on van recórrer els Tres Tombs.

El públic també tenia l'oportunitat de passejar-se i fer compres pel mercat tradicional, amb una trentena de parades de productes d'alimentació naturals i artesans, i demostracions en viu d'antics oficis.

Van desfilar una setzena de carrosses de centres escolars i entitats.

El seguici va sumar els Cavallets de Guixanet, a més de la Fal·lera Gegantera, els Nans,Lo Tossino, els Tambors de Diables BAT i els Grallers de la Barra.

Les carrosses participants van plasmar imatges vinculades al món de la pagesia i d'altres sobre temes d'actualitat, sovint amb to de denúncia. Els guanyadors en la categoria van ser Pub Petit de la Figuerosa amb " De la terra a la taula". Pel que fa a tema lliure, es va distingir en primer lloc el col·legi Àngel Guimerà i la seva carrossa d'homenatge als seixanta anys de Ràdio Tàrrega. També es van endur premi les escenes dedicades als cargols, la matança del porc, els Miquelets del 1714, els Dimoniets de Sant Antoni o l'home de les cavernes.Entre les més reivindicatives van destacar les carrosses contra el veto rus a la fruita de Lleida o la corrupció política. El col·legi Sant Josep, l'Escola Pia i el col·legi Jacint Verdaguer, van ser els altres premiats.

L'Associació Alba també hi va participar amb una carreta de temàtica lliure on hi van plasmar les persones i serveis que han format part de l'Associació Alba al llarg d'aquests 40 anys.