dimecres, 11 de desembre del 2013

Taller de Cuina

Dimarts dia 10-12-2013  a Airecel es va realitzar un plum cake de xocolata.
Era fàcil de fer i va quedar molt bona.

Aquí us deixem la recepta :

Plum cake de xocolata

Ingredients:
  • 100 grs de farina de blat
  • 100 grs de mantega tova +20grs per al motlle 
  • 100 grs de sucre glas 
  • 2 ous 
  • 80 grs de xocolata negra ( 70 % de cacau)
  • 1c. sopera de cacau en pols 
  • 70 grs de coco ratllat 
  • 20 grs d'ametlla en pols
  • una mica de llevadura quimica 
Utensilis : un motlle cake

Preparació:

  • Preescalfar el forn a 210º 
  • Tallar la mantega a daus 
Preparació de la xocolata

  • Ratllar els 80 grs de xocolata negra a un bol amb l' ajuda d' un ratllador.
Barreja

  • Posar a un recipient els 100 grs de mantega tallada a daus i els 100 grs de sucre glas.
  • barreja fins obtindre una crema.
  • Afegir un ou i després els 20 grs d' ametlla en pols mentres es barreja bé.
Incorporació

  • Posar els 100grs de farina poc a poc; després afejir el segon ou sense dejar de remoure.
Barreja

  • Afegir la mica de llevadura química, la c. sopera de cacau en pols,els 70 grs de coco ratllat i els 80 grs de xocolata negra ratllada .
  • Barrejar bé.


Cocció

  • Posar la massa en un motlle previament engrassat i enfarinat.
  • Baixar la temperatura del forn a 180º i posar -lo al forn durant 40 minuts.
  • A la sortida del forn, esperar uns 10 minuts abans de desmotllar-lo. Deixar refredar.











Text: Pilar Ll. i Mariona B
Fotos: Pilar M.