dimecres, 26 d’octubre del 2011

Panellets

Aquesta setmana estem treballant de valent, per dijous poder menjar els panellets que estem preparant.
Us deixem la recepta que hem seguit i alguna foto de la preparació.

Panellets de Pinyons i d'Ametlla:

Ingredients:
  • 250 grs d'atmelles crues rallades
  • 250 grs de Sucre
  • 250 grs de patates
  • 75 grs de Pinyons 
  • 1 llimona
  • 1 ou
Preparació:

Bulliu les patates amb la pell i tot, peleu-les, feu-ne un puré sec i dexeu-lo refredar completament.
Afegiu-hi, després, el sucre, les ametlles i raspadures de llimona. Barregeu bé els 3 ingredients, primer amb una forquilla, després amb una espàtula de fusta, i aixafeu la barreja, sense remenar-la, fins que quedi unida; si la treballéssiu massa, s'estovaria i us costaria més de formar i preparar els panellets; feu-los d'aquesta manera:

De pinyons: Agafeu trossets de pasta i feu-ne boletets petites; passeu-les per ou i cobriu-les amb pinyons. Aneu col·locant els panellets en una plata de forn, i pinteu-los amb rovell d'ou.

D'Ametlles: Feu unes barretes petites amb una mica de pasta, passeu-ne només la part de sobre per clara d'ou, i arrebosseu aquesta part amb ametlles trinxades. Aneu col·locant els panellets en una plata de forn.

S'han de posar al forn a 200º de 15 a 25 minuts!!!

















Mariona i Miquel Àngel