dimecres, 16 de març del 2011

Sortida a Poblet

Dissabte 12 de març, vam anar a visitar el Monestir de Poblet .
Tot i el mal temps que feia, perquè plovia a bots i a barrals !! una bona colla d´ Airecel vam fer cap les
10: 00 del matí per anar a Poblet.
Aquest dissabte eram : La Núria Farrés, la Carme Roig, l ' Antonio Cabrol, l' Anton Garriga, el Joan Colomés, el Ricard Pérez, la Mariona Boldú i la Pilar de monitora .

L´ Excursió i la visita ens va agradar molt, primer vam fer la visita a Monestir, on una noia  que ens feia de guia ens anava explicant tot el recorregut.

Vam poder veure la cuina, l'església amb diferents tombes on hi havien reis enterrats, l'àntic dormitori, el menjador actual on mengen els monjos, la biblioteca, la bodega on antigament feien el vi.

Ens van explicar però que Poblet va ser saquejat fa molt temps i la majoria d' habitacions i coses que vam veure dins el monestir estaven reformades o eren reproduccions, com les tumbes, els estris de cuina,etc.
El guia ens va explicar que actualment a Poblet hi viuen aproximadament uns 30 monges i es cuiden de netejar el monestir i arreclar-ho tot per les visites.

Quan vam acabar la visita al Monestir ens van informar que amb l'entrada podiem visitar el Museu, on allí es conserven objectes i pintures que van poder rescatar quan Poblet va ser saquejat.

Un cop acabada la visita i com que no deixava de ploure, vam anar a fer un beure, anavem tots ben xops de la pluja!
Després ja vam tornar cap a Tàrrega!
La visita va ser molt xula i ens ho vam passar molt bé!!!