dimecres, 4 de juny del 2014

Visita a la Protectora d'Animals

El dimecres passat, 28 de maig , el grup d'usuaris del Servei de Salut Mental de l`Associació Alba, vàrem anar a visitar la Societat Protectora d`Animals, ubicada al costat de l`abocador.
Un cop allà, ens esperava la Mireia Segarra, voluntària de la Protectora d'Animals i  Educadora Canina de professió. Fa quatre anys es dedicava a  l`acollida i cura de gossos.

Actualment la Societat consta d'un treballador fix, set voluntaris i un veterenari.
Va començar dient-nos que el gossos que hi ha ara mateix allà, estan agrupats en funció de la afinitat que tenen entre ells, per tal d'evitar que es barallin i puguin arribar a fer-se mal els uns als altres. També ens va dir que a l`hora de que alguna persona volgués adoptar un gos que estigués  amb un altre, en una mateixa tanca, es pot fer per separat, és dir, que no cal  adoptar els dos gossos al mateix temps. Aleshores el que s'acostuma a fer és buscar una nova parella amb el gos que s'ha quedat al refugi.

Llavors se li van fer algunes preguntes a la Mireia aquí en teniu  un recull:
  • Quin any es va fundar aquesta  Societat?
  • Quins requisits calen per adoptar un gos?
  • Quin és el cost d`apadrinament d`un gos?
  • Quants anys fa que et dediques a l`acollida de gossos?
  • Quants gossos recull anualment la vostra Societat?
  • Quan es sobrepassa la quantitat màxima de gossos, què feu amb l`excedent.
A la primera pregunta, la Mireia ens va contestar que aquesta Societat Protectora d`Animals fa més de 12 anys que fou fundada i que es dedica a acollir i a atendre els gossos  de Tàrrega i de la comarca de l`Urgell que ho necessiten, ja sigui perquè s`han perdut o perquè han estat maltractats o abandonats.

El requisit per adoptar un gos és signar un contracte d`adopció en el qual la persona adoptant es compromet a més d`alimentar i cuidar del gos, a donar-li molt d`afecte i molt d`amor.
Cal pagar entre 60 i 80 € en funció de si és mascle o femella. El cost d`apadrinament és de 50€ l`any .

Anualment es recullen entre 125 i 140 gossos.

Quan es sobrepassa la capacitat máxima del refugi, el que fan és intentar reubicar els gossos en altres indrets i fent crides animant a les persones a adoptar-ne algun.

Des d'aquí volem agrair a la Mireia, la bona rebuda i explicació que ens va fer, moltes gràcies