divendres, 26 de setembre del 2014

Bricopalau

A continuació  us deixem unes fotografies del taller de BRICOPALAU que és realitza al Palau dels Marquesos, mireu que xulo estem deixant el piset.








dimecres, 24 de setembre del 2014

Taller de cuina

Ahir al taller de cuina vam fer un Pastís d`Oreo .

A continuació us deixem la recepta.

Pastís d'Oreo

Ingredients :
  • Farina de rebosteria:220-240 gr
  • una mica de bicarbonat de sodi
  • una cullerada de llevadura Royal
  • Mantega o margarina:90-100gr.
  • una mica de sal
  • un parell d`ous
  • 175 gr de sucre blanc 
  • un parell de iogurs naturals ensucrats 
  • una mica de essència de vainilla
  • galetes oreo:100 gr a trossos petits ,i senceres per decorar


Preparació:

  • En un recipient anem a barrejar la llevadura juntament amb la farina,si pot ser tamisades les dos,i li posem una mica de bicarbonat i sal.
  • Ara en un vol gran es barreja el sucre amb la mantega i l`essència de vainilla, a això s'afegeixen els ous barrejant un a un .Desprès s`afegeix la barreja anterior de farina poc a poc ,mentre seguim removent,i li anem intercalant els dos iogurs, important anar movent cada vegada que es posi qualsevol ingredient.
  • A aquesta massa , se li afegeixen  les galetes triturades en trossos petits i barregem una mica .
  • Escalfem el forn a 190graus i mentre es calenta untem el motlle amb mantega i una mica de farina per sobre.Bolquem sobre el motlle la massa .El toc final es posar les galetes senceres per sobre a mode de decoració,i per donar-li mes gust .













Com anècdota es va berenar al terrat i ens ho vam passar molt bé.



Nous tallers d'informàtica

ACTIVITAT D'INFORMÀTICA

El 22 de setembre del 2014vam començar un curs d'informàtica amb l'Anton Serret.
El Ramon també ens va explicar l'ús de l'ordinador des del principi, és a dir, des del nivell inicial.
Ara sabem que cada dilluns ens veurem amb el Ramon i l'Anton per realitzar l'activitat d'informàtica.

BLOG

El dia 24 de setembre hem iniciat l'activitat del blog.
Aquesta activitat ens la portarà a terme el Ramon.
Hem conegut alguns aspectes bàsics sobre el blog.
Cada dimecres als matins realitzarem aquesta activitat de 9:30 a 13h, a les instal·lacions del gòtic.


RAMON I CÀNDIDA


dimecres, 17 de setembre del 2014

Experiència de Teatre a Fira Tàrrega 2014

L'experiència amb els membres de la Companyia Amantis (Ada Vilaró, Lali Álvarez i Isidre Rebenaque) va començar el passat mes de febrer (2014), al Palau dels Marquesos i posteriorment vàrem anar a provar-ho a una de les sales de Ca n'Aleix i al final els membres de la Cia.Amantis varen decidir que els assaigs els faríem al magatzem del Taller Alba.

Al començament anàvem provant coses i més coses. Els assaigs els teníem de dilluns a divendres amb un total de 22 hores setmanals. Vàrem realitzar 11 residències (una residència és quan els membres d'una companyia de teatre s'allotgen durant uns dies per tal de fer els assaigs pertinents).

El darrer mes (agost 2014) fou molt intens, ja que vàrem haver de aguantar altes temperatures amb la conseqüent calor, esgotament físic i mental i, a més, ens varen fer molts canvis per tal de millorar el resultat final de l'espectacle que havíem de dur a terme, però alhora fou molt positiu perquè un cop observat el resultat final, l'acceptació, l'èxit tan gran i la complicitat actors-públic, tothom es pot donar per més que satisfet.

CÀNDIDA AMORÓS 
Per a mi l'experiència ha estat molt gratificant i inoblidable i tant pel públic com per els companys i companyes i la resta d'artistes de l'obra "SOM". No em faria res tornar-la a repetir i també el dia 7 d'octubre de 2014 vindran a fer-nos unes fotos i a ensenyar-nos el vídeo de l'obra i per tothom que ho desitgi en podrà tenir una còpia de record. Ha estat una experiència molt maca, tot i que en molts moments em vaig acabar emocionant tant fins arribar a plorar. 

Gràcies a tothom per la Fira Tàrrega d'enguany i fins ben aviat.

XAVIER MANEJA
L'experiència  de viure la Fira Tàrrega 2014 des de dintre, ha estat força diferent a les experiències viscudes fins la Fira Tàrrega de 2013. 
Quan s'està de públic no cal fer cap mena d'esforç, ni físic ni mental; en canvi, quan s'està participant activament com a actor/actriu en qualsevol tipus d'espectacle, cal posar-hi tots els sentits per tal de que tot surti bé i poder transmetre el-s missatge-s amb la màxima claredat possible. Quan es tracta d'un espectacle on el que es pretén és transmetre emocions i missatges sense gairebé pronunciar cap paraula, la cosa es complica, però quan les persones que et dirigeixen són d'allò més bons, la tasca a desenvolupar per part del actors/actrius es fa molt més fàcil.
Moltíssimes gràcies en primer lloc a la Cia. Amantis (Ada Vilaró, Lali Álvarez i Isidre Rebenaque per tots aquests 7 mesos que han compartit amb nosaltres i ens han donat lliçons de professionalitat teatral i també com a éssers humans, ja que són persones d'un valor humà incalculable.
En segon lloc voldria agrair a totes les persones que han col·laborat desinteressadament en la bona preparació de l'espectacle (voluntàries, encarregada de magatzem, personal de bugaderia i de l'obrador de galetes del Rosal), i en darrer terme donar les gràcies a tots i cadascun dels companys i companyes que m'han ajudat molt i molt.








Si cliqueu els següents enllaços podreu veure algunes notícies que han sortit als mitjans de comunicació:


Càndida Amorós i Xavier Maneja.
 

Madalenes

Ahir dimarts al taller de Cuina, vam realitzar unes madalenes molt bones i molt fàcils de fer.
A continuació us deixem la recepta, extreta del llibre de la Eva Arguiñano. Esperem que ho
probeu a casa, surten unes 12 madalenes!!!!


Ingredients : 
  • 1 ou 
  • 1/4 de tassa de sucre 
  • 1 /2 de farina 
  • Una mica de sal 
  • Un sobre de llevat 
  • 3/4 de llet 
  • 1/ 4 de tassa de mantega 

Preparació :

  • En un vol, barrejar bé l'ou i el sucre. Afegir-hi la mantega poc a poc, una mica de sal i la llet, sense deixar de remenar.
  • A part barrejar la farina amb la llevadura i anar-la afegint a la massa anterior, poc a poc perquè no es facin grumolls.
  • Quant la massa estigui barrejada , posar-la amb paperets per madalenes el 2/3 de la seva capacitat.
  • Posar al forn a 180 º durant 15 minuts.
  • Retirar-lo del forn, deixar que es refredin.








Mariona Boldú i Càndida Amorós

Ballem

El passat dimarts 16 de Setembre,un grup de Salut Mental,vam tornar a fer Taller De Ball amb la Hebe.
La Hebe és una monitora molt simpàtica, té molta experiència en realizar coreografies de ball,(latinos Musica lenta,Mambo...)
Vam comenzar a les 15·00h i no vam parar de ballar fins les 16·00h, una hora en la que el grup que estabam, ens ho vam passar molt bé.
Després del taller, vam estar parlant d´aquesta activitat i vam decidir que la volem allargar fins al Desembre.
De moment no pararem de ballar!!.us deixem algunes de les cançons que ballem!!! jejejejej


 
 


Cinefòrum

El dia 15 de setembre de 2014 vam veure la pel·lícula " Paraiso Travel" un grup de salut mental. L'argument va ser:
 
La pel·lícula està basada en una novel·la homònima de Jorge Franco, publicada en 2002. Explica la història de " Reina" una seductora jove de Medellin que busca desespedarament viatjar als Estats Units per a allí assolir el somni americà. El seu nuvi Marlon, un jove de família estable, qui es troba bojament enamorat d'ella, es veu embolicat en les seves maquinacions, el que els porta a emprendre un perillós i il·legal viatge des de Medellin fins a la ciutat de New York.
 
Ambdós nuvis, portats per aquest somni d'aconseguir una terra fantàstica d'oportunitats , es veuen embolicats en un cruel i amarg èxode juntament amb un grup de llatins que creuen il·legalment la frontera entre Mèxic i Estats Units. La història pren un gir inesperat en el moment en què arriben a Queen i enmig de la incertesa i d'una discussió acalorada ocorre un episodi en què Marlon perd el rastre de Reina. D'aquí en endavant la història mostra l'angoixa i totes les peripècies que viu Marlon per tornar a veure a la seva estimada Reina.
 
Després vam comentar la pel·lícula i vam treure la conclusió de què viuen una situació molt dura els immigants i se senten enganyats.
 
 
 
 
Pilar Llobera

Anem a veure l'Obra de Teatre "SOM"

El passat dimecres 10 de Setembre, es va fer un passe especial de l´obra de teatre "SOM". Obra que es va realitzar per la fira de teatre amb actors principals de l´Associació Alba i conjuntament amb la companyia Amantis.
Un grupet de Salut Mental vam anar a veure l´obra,que es va realitzar a les intal·lacions del taller Alba,concretament al magatzem i la bugaderia.
L´obra va durar 45 minuts.
És una obra única on els artistes s´ho van passar tant bé com al públic.







Anton Garriga

dimecres, 10 de setembre del 2014

Postres a la Cúpula

El passat dia 9 de Setembre vam fer taller de Cuina.

Vam fer Bescuit de Taronja que es una recepta fàcil de fer i molt bona-
Ens vam divertir molt fer-lo, a continuació us deixem la recepta:

BESCUIT DE TARONJA

Ingredients:
  • tres taronges
  • ratlladura de taronja.
  • 3 ous
  • 300grs de sucre.
  • 70ml d'oli suau.
  • 1 sobre de llevat.
  • 200grs. de farina.

Preparació:
  • Agafeu una taronja; talleu per la meitat i, d´una de les meitat, feu-ne els talls de guarnició del bescuit. En un plat aboqueu-hi una mica dels 50 grs de sucre; poseu-hi els talls de taronja i, a sobre d´aquest el sucre restant.Deixeu-ho resposar mentre prepareu el bescuit. De l´altra meitat,feu-en ratlladura.
  • Prees calfeu el forn a 180ªC
  • En un robot o en un bol, afegiu-hi els ous;els 250 grs de sucre; el suc de dues taronges i l'oli.Bateu fins a obtenir una crema fina.
  • A aquesta crema fina aboqueu-hi la ratlladura de taronja, el llevat i la farina tamissada. Barregeu fins que no quedin grumolls.Us podeu ajudar amb les barilles elèctriques a la velocitat mínima.
  • Aboqueu-hi la preparació en el motlle. Enforneu a 180ªC,forn de dalt. Feu la prova de l´agulla.
  • Un cop retirat del forn i ,en calent,guarniu el bescuit amb les taronges ensucrades.




Nou taller

El grup de salut mental hem iniciat un taller nou que és: Jocs de memòria, ping - pong i anar a la biblioteca.

Els jocs de memòria consisteix en sopa de lletres, crucigrames i jocs de visualització . Ens fa estar atents amb els jocs i fer treballar la memòria. Els altres juguen a  ping-pong .

La última mitja hora anem a la  biblioteca a buscar informació del que ens agrada, llegir algun diari o revista.


Pilar Llobera, Anton Garriga, Antoni Pascuet i Mariona Boldú

Tastet de Lleure

Aquesta setmana hem tornat  a iniciar el Tastet de lleure anant a visitar associacions de Tàrrega.

Però abans d'anar a visitar les associacions ens informem a l'ordinador i busquem la informació de les entitats que és l'adreça, número de telèfon o mòbil , el nom de la persona que ens hem de posar en contacte, correu electrònic de l'associació que tenim que anar a visitar. Després ens posem en contacte per telèfon.

Quan ens entrevistem amb gent de les associacions ens agrada molt, ara estem preparant una visita a la penya Barça de Tàrrega.


Us anirem informant i penjant fotografies.

Pilar Llobera, Antonio Pascuet, Anton Garriga i Mariona Boldú

Racó del nostre artista

Aquesta setmana el Toni ha decidit posar color als seus dibuixos! mireu quina passada!





Per Fira Tàrrega no us perdeu l'espectacle "SOM"

Com ja us hem anat comentant des de el mes de febrer alguns usuaris de diferents serveis  de l'Associació: Espígol, Centre Ocupacional, Escola i Salut Mental. Participen de l'obra de teatre 
"Som", que veurà la seva llum per la Fira del Teatre al carrer 2014.

Ja s'han fet alguns passes per familiars, per premsa i la valoració ha estat positiva.

L'obra es podrà veure el 12, 13 i 14 de Setembre, a les instal·lacions de l'Associació Alba.

Hi ha dos passes per dia un a les 18'00h i l'altre a les 20'00h.

El preu de l'entrada és de 12 euros, podeu comprar les entrades al Servicaixa o a les taquilles de la fira a la plaça del Patí, no us ho perdeu!!!











Vídeo cliqueu on posa vídeo podreu veure un tros del projecte!

Activitat Ballem

El passat dimarts 9 de setembre, un grup de gent de Salut Mental, vam fer taller de ball.

Vam començar a les 15'00 h i vam ballar fins a les 16'00 h. Una hora en la que ens ho vam passar molt bé.

La Hebe, la nostra monitora és molt simpàtica i en sap molt, sobretot de balls llatins, moderns i clàssics com ( reggeton, salsa, tango...).

Les coreografies són estupendes, perquè ballem tots al ritme de la música, és una molt bona manera de fer exercici i moure una mica l'esquelet.


Antonio Pascuet

Cinefòrum

El passat dia 8 de setembre a l'activitat de cinefòrum vam veure la pel·lícula " El jardinero fiel", la pel·lícula narra la història d'un diplomàtic que investiga el violent assassinat de la seva esposa, descobreix una perillosa conspiració que destruirà a milers d'innocents, a no ser que aconsegueixi desenmascarar als culpables.

Després de veure la pel·lícula no es va comentar res ja que o no va agradar o no es va entendre.


Pilar Llobera




Sortida autoorganitzada el diumenge

El diumenge passat 7 de Setembre, el Jesús i l'Anton, es van trobar a les 10'00h del matí a Ca n'Aleix per anar a St.Eloi. Una vegada allí vam fer un beure, i vam està parlant de les nostres coses. A les 11h. vam baixar i vam trobar a la Mariona que  ens va acompayar fins a Ca n'Aleix. Esperem repetir la experiència.




A la tarda ens vam tornar a trobar a la porta de Ca n'Aleix, la Mariona, la Càndida, el Jesús i el Anton, i vam anar a fer un beure a un bar de la plaça dels Escolapis.De les 17 h. a les 18 h. vam fer el beure i vam estar parlan de com havia passat la semana.



Anton Garriga

dimecres, 3 de setembre del 2014

Plum-cake de Xocolata


Ahir dimarts, 2 de setembre de 2014 vam tornar a iniciar el  taller de postres a Airecel.
Vam fer Plum-Cake amb xocolata, a continuació us deixem la recepta

PLUM CAKE DE XOCOLATA

Ingredients:
  • 125 grs de xocolata fondant
  • 200 grs.de farina
  • 200 grs.de sucre
  • 100 grs.d´ametlles torrades
  • 50 grs.de mantega
  • 4 ous
  • 1 sobre de llevat químic

Preparació:

  • Ratlleu la xocolata i les ametlles en trossos molt petits.
  • Batre els ous sencers amb el sucre fins a obtenir una consistència cremosa i  anar incorporant la mantega,el llevat,i la farina poc a poc.
  • Afegiu-hi la xocolata i les ametlles. Aboque-ho en un motlle rodó, untat amb  mantega.
  • Col·locar-ho al forn 45 minuts a 180º.




Anton Garriga

Ja tornem a ser aquí! nou horari

Ja tornem a ser aquí! i amb el Setembre comença la rutina, amb les activitats!!
L'horari al Palau dels Marquesos és de 9'30h a 13'00h i de 15'00h a 16'30h i a la tarda fem activitats de lleure a la Cúpula de Ca n'aleix de 17'00h a 19'00h.
A continuació us expliquem una mica:
DILLUNS: 
 
-de 9'30h a 13'00h Cinefòrum:  mirem una pel·lícula i després la comentem amb un petit debat.
-de 15'00h a 16'00h Ping-Pong i Jocs de Memòria: sopa de lletres, fitxes d' atenció i dos juguen a ping-pong.
-de 16'00h a 16'30h Anem a la Biblioteca: llegim llibres, revistes, escoltem música
-de 17'00h a 19'00h mirem pel.lícula o ús lliure del club : es va a buscar una pel.lícula a la biblioteca i la mirem a la sala de la cúpula de ca n`Aleix.



DIMARTS: 
 
-De 9 '30h a 13 '00h Bricopalau : Pintar portes, finestres i parets, comprem material...
-De 15'00h a 16'30h Ballem : aprendre coreografies de música d'ara, tangos, rumbes, mambo i reggeton
-De 17'00h a 19'00h postres : taller de postres, preparem pastissos, magdalenes, tartes de fruita, postres saludables amb fruita i després ens ho mengem.

DIMECRES:
 
- De 9 '30h a 13'00 h Blog: expliquem les noticies que han passat durant la setmana
                                  Fem bosses: Activitat de manipulats on realitzem sobres de paper i els decorem.
-De 15'00h a 16'00h Ping-pong i Jocs de memòria: sopa de lletres,fitxes d' Atenció i dos juguen a Ping-pong

DIJOUS 
 
-De 9 ' 30h a 11' 00h Bricopalau : restauració del Pis
- De 11'30h a 13 '00h els Oficis : Coneixem oficis i fem visites.
- De 15'00h a 16 ' 30h Teatre Preparem una obra de teatre, estudiant un text.
-De 17'00h a 19'00h ús lliure: Ús lliure de les instal·lacions del club, jocs de taula, internet, televisió...

DIVENDRES
 
-De 9'30h a 11'00h Com Sóc : Parlem de la nostra manera de Ser
-De 11' 30h a 13'00 h Tastet de lleure: Conèixer Associacions i Entitats de Tàrrega
-De 15'00h a 16' 30h Assemblea: Reunió on es parla de les activitats que es fan a salut mental, organització de sortides en cap de setmana, es passa informació de l'associació alba i salut mental, es deixa una estona per parlar
- De 17'00h a 18'30h: Ús lliure a la sala cúpula de ca n'aleix

DISSABTE O DIUMENGE
 
-Sortides de cap de setmana, sortides culturals, visites a museus, poblacions...



Pilar Llobera i Mariona Boldú