dimecres, 27 de novembre del 2013

Pastís de llimona amb xocolata

El passat dimarts 26 - 11 - 2013 varem realitzar  a Airecel un pastís de llimona amb xocolata. Erem la Pilar M, la Mª Angels i la Mariona B. La recepta de cuina era fàcil i va quedar bona.

Recepta de Pastís de llimona amb xocolata

Ingredients :

-5-6 ous
-sucre, uns 130 grs
- farina , mateixa quantitat
- iogurt de llimona danone
- oli, un vas petit
- el suc d'una llimona
- la mateixa llimona, la pell ratllada
- pepites de xocolata,al gust
-llevadura royal, mig sobre ens serà suficient

Preparació :

Primer anem a batre les clares dels ous que separem de les yemes,el famós "punt de neu", aquest es fa amb una mica de sucre.
A continuació, en un bol, anem a ficar junts el iogurt, el suc i la ratlladura, la farina i l' oli i anem removent
constantment,és aconsellable anar posant els ingredients un a un mentre barregem.
Aquesta barreja l'anirem afegint les clares a "punt de neu", i  tornem a moure intensament, també afegirem les pepites de xocolata mentre que li donarem un gust exquisit i tornem a moure novament.
Precalentem el forn a un poc menys de 200 graus i quan estigui a temperatura fiquem el motlle amb la massa i deixem fins que el nostre pastís quedi ben esponjós i dorat.











Text: Mariona Boldú i Pilar Llobera
Fotografies: Pilar Malé

Caminada al Circuit de Motocross

El dimarts 26 de Novembre varem anar a Caminar al camí del moto Cross.
A la Caminada hi va participar la Olga,el Toni, la Mª Angels,la gossa Rita, la Pilar M, el Manolo R,la Pilar Ll i la Mariona B.

Varem veure camins i camps de terres, arbres, la carretera amb els camions i un pont que a sota passaven els cotxes.
Varem estar caminant una hora i 30 minuts.Varem fer 4'4 km.Ens varem cansar una mica.







Text: Mariona Boldú i Pilar Llobera
Fotografies: Pilar Malé

Sortida al Museu Dalí de Figueres

El passat dissabte dia 23 de novembre de 2013 l'Anna S, la Pilar M., l'Antonio C. i la Pilar Ll. vam anar al museu Dalí de Figueres.

Vam marxar a les 8,15 hores i vam tornar a les 18,20 hores aproximadament.

Abans de visitar el museu vam anar a esmorzar. Després vam anar a veure el museu Dalí.
El Salvador Dalí que era un home molt extravagant i tenia molta imaginació i creativitat.
Hi havia pintures més abstractes i d'altres que es veia més el significat del quadre.
Hi havia diverses plantes per visitar el museu, tot estava molt ben indicat i al costat del quadre hi havia les explicacions.

A mi em va agradar molt el museu tot i que alguns quadres no els entenia massa.
Abans de sortir del museu, vam anar a la botiga on hi vaig comprar 4 postals.
Vam dinar en un parc d'entrepà i feia bastant fred i vent.

Després vam anar a un bar de Figueres a prendre cafès i infusions. Seguidament vam anar a donar un tomb pel centre de Figueres i vam veure l'Ajuntament, botigues de sabates, perfumeries i una botiga on hi havia ninos del Tintin.

El viatge el vam trobar una mica llarg ja que és una mica lluny de Tàrrega.















Text: Pilar Llobera
Fotografies: Pilar Malé

dimecres, 20 de novembre del 2013

Taller de Cuina


 Aquest dimarts dia 19 de novembre de 2013 vam fer unes "rosquillas" de llet que ens van quedar molt bones i ens van agradar molt.



" Rosquillas " de llet

Ingredients:
  • 3 ous
  • 8 cullerades de llet
  • 8 cullerades de sucre
  • ratlladura de pell de llimona
  • 2 cullerades de llevadura
  • 500-700 grams de farina
  • sucre glaç
  • oliva d'oliva verge extra

Elaboració

Separa el rovell de les clares i monta aquestes últimes.





En un recipient barreja el rovell, la llet, el sucre i la ratlladura de llimona, fica la barreja a les clares muntades.








Una vegada que està tot ben barrejat, vés ficant la farina amb la llevadura poc a poc. 


Incorpora 8 cullerades d'oli i treballa la massa amb les mans fins que quedi una massa homogènia.



Estira la massa i dona la forma de "rosquilla".







Fregeix-les a foc lent a foc mig, en una paella amb oli. Escorre-les sobre un plat forrat amb paper absorbent. Pose-les en una plata i ficar amb sucre glaç i serveix.







Text: Mariona B i Pilar Ll
Fotos: Pilar M